امروزه خیلی از مشتریان عزیز جهت خرید ویلا در شمال و یا خرید زمین در شمال، بدنبال ملکی با سند ششدانگ، سند تک برگی و یا سند مشاعی هستند و سنددار بودن ملک از اهمیت مهمی برایشان برخوردار می باشد.

اما خیلی از اوقات و در بیش از 80 درصد موارد در شمال کشور خرید و فروش ویلا و زمین بصورت قولنامه ای و اصطلاحاً شورایی معامله می گردد، که البته خیلی از این ملک های شورایی، دارای سند یا بنچاق اصلاحات اراضی می باشند که از آن طریق به راحتی می توان جهت اخذ سند ششدانگ اقدام نمود. در این مقاله ما ابتدا نعریفی از سند ششدانگ خواهیم داشت و در نهایت نحوه گرفتن سند ششدانگ را توضیح خواهیم داد.

 سند نوشتن

 

 

سند شش دانگ یا سند تک برگ چیست؟

سند شش دانگ و تک برگ کامل ترین و معتبرترین نوع سند می باشد. منظور از سند عرصه، سند زمین بوده و منظور از سند اعیان، سند ساختمان یا بنا می باشد. سند شش دانگ می تواند به صورت سند تک برگ و یا سند دفترچه ای یا همان منگوله دار باشد.  سند دفترچه ای هم در هنگام انتقال سند و یا قبل آن هم می تواند به سند تک برگ تبدیل شود.سند شش دانگ به مالکیت تمام و کمال اشاره دارد؛ به عبارتی زمانی که نام سند شش دانگ مطرح می‌شود، مقصود سندی است که تماما به نام یک شخص می‌باشد و فرد دیگری در مالکیت آن ملک، شریک نیست.واژه شش دانگ به معنای شش جهت است و این گونه برداشت می‌شود که تمام جهات یک ملک از شمال و جنوب تا غرب و شرق و بالا و پایین ملک را در بر می‌گیرد و فرد دیگری در این ملک سهم و نقشی ندارد.

 سند شش دانگ

 

نحوه و مراحل اخذ سند زمین ششدانگ

1) اولین قدم داشتن برگه اصلاحات اراضی می باشد. هرچند داشتن سند اصلاحات اراضی برای گرفتن سند زمین شش دانگ الزامی نمی باشد. ولی می تواند قوت قلبی برای خریدار باشد. خیلی از ملک ها هم ممکن است حتی سند اصلاحات اراضی را هم نداشته باشند ولی ملک سالمی باشند. این مسئله به سالم بودن املاک مربوطه و تحقیقات محلی، تحقیق از شورا، دهیاری و غیره مربوط می شود.

2) در ادامه چنانچه زمینی در شمال خرید نمودید و سند نداشت و جهت اخذ سند ششدانگ برای آن اقدام نمودید باید مسائل زیر را بخوبی در نظر داشته باشید.

  • ابتدا اینکه زمینی که می خواهید خریداری نمایید حتماً باید داخل بافت طرح هادی روستای مورد نظر قرار داشته باشد و این را باید از مسئول فنی همان روستا بپرسید.
  • چنانچه زمین شما خارج بافت باشد به آن سند تعلق نمی گیرد. فقط در یک صورت برای زمین خارج بافت می توان سند گرفت که سه طرف این زمین، زمین های مجاور دارای سند باشند و یا اینکه زمین از چهار طرف به کوچه عمومی و… متصل باشد و امکان گسترش زمین وجود نداشته باشد.
  •  اما چنانچه زمین داخل بافت قرار داشته باشد در اینصورت براحتی می توانید برای گرفتن سند زمین شش دانگ آن اقدام نمایید. خاطرنشان می نمایم که به زمین خالی سند تعلق نمی گیرد و حتماً یک بنا، حتی یک بنای کوچک همانند انبار نیز باید داخل زمین موجود باشد تا بتوانید جهت اخذ سند ششدانگ عرصه و عیان اقدام نمایید.

 سند شش دانگ

 

3) اگرموارد قبلی همگی بدرستی رعایت شود، در مرحله بعد می توانید یک مهندس بر روی زمین آورده و کارهای نقشه کشی، GPS  و غیره را انجام داده و سپس از طریق این مدارک و یکسری مدارک شخصی مورد نیازتان در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت نام سند انجام دهید.

4) بعد از ثبت نام سند زمین مورد نظرتان، مراحل بعدی بوسیله پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد. در ابتدا یک زمان خاص جهت بازدید کارشناس اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان مربوطه تعیین می گردد.

5) بعد از انجام کارشناسی و اعلام نظر کارشناسی، پرونده شما وارد مرحله هیأت در اداره شهرستان مربوطه می شود. در این مرحله استعلامات بنیاد مسکن، اداره جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و غیره گرفته می شود و رئیس ثبت اسناد و املاک شهرستان مربوطه، قاضی و غیره نیز پرونده را مطالعه نموده و در صورت نبود مشکل، پرونده شما به مرحله روزنامه سراسری جهت انتشار ارسال می گردد.

6) بعد آن در صورت نبود هیچ معترض، شمیم زمین شما انجام شده و سند تک برگی برایتان صادر می گردد.

سند شش دانگ


مقالات پیشنهادی بورس ویلا:

 

طراحی نما رومی برای ویلا در شمال و بررسی هزینه های ساخت آن

آیا امید به ارزان شدن قیمت ویلا در شمال است؟!

مکان های گردشگری چمستان

مبایعه نامه چیست؟ تعریف بندهای مبایعه نامه و نکات مهم آن

آشنایی با نحوه شرایط خرید زمین در شمال کشور

آشنایی با چگونگی سرمایه گذاری در شمال از طریق خرید زمین